Hvilke køkkenlamper skal jeg vælge? Her er 6 ting du skal overveje når du køber køkkenlamper

Du tror måske ikke, at køkkenlamper er vigtige. Her skal du tro om! Køkkenlamper er nemlig enormt vigtige. De skal ikke kun se godt ud, men de skal også have et godt lys, så du kan se hvad du egentligt laver i køkkenet. Har du ikke gode og skarpe køkkenlamper i dit køkken, kan du risikere, at der opstår farlige situationer. Er du i tvivl om, hvilke køkkenlamper du skal vælge? Så læs med herunder, hvor du får en oversigt over 6 ting, du skal overveje, når du skal købe lamper.

Skarpt arbejdslys er vigtigt

Når du skal vælge køkkenlamper, er det vigtigt, at du vælger lamper med skarp belysning. Dette gælder særligt over køkkenbordet, hvor du laver mad. Det er nemlig her, arbejdet foregår. Du skal kunne se, hvad du egentligt laver i køkkenet. Du skal blandt andet kunne læse opskrifter, se målinger og se, hvad du skærer i. Det sidste er særligt vigtigt! Alle disse ting kan du ikke uden skarpt arbejdslys. Når du vælger køkkenlamper, er det altså vigtigt, at du ikke kun overvejer udseendet, men også funktionaliteten i lampen.

En lampe for meget er bedre end en lampe for lidt

Uanset hvor stort et køkken du har, er det vigtigt, at du ikke kun vælger én lampe. Hele køkkenet skal belyses, og dette kræver ofte mere end en lampe. Du bruger formentligt alle afkroge af køkkenet, og alle hjørner og kroge skal derfor lyses op, så du kan se noget. Når du skal vælge en køkkenlampe, er det derfor vigtigt, at du overvejer, hvor mange lamper du skal bruge. Nogle har kun brug for et par enkelte køkkenlamper, mens andre har brug for mange flere. Det er altid bedre med en lampe for meget end en lampe for lidt!

Anonym eller farverig lampe?

En anden ting du skal overveje, når du skal vælge køkkenlampe, er, hvilket udtryk køkkenlamperne skal have. Nogle ønsker deres køkkenlamper skal være fuldstændig anonyme, mens andre ønsker, at de skal være farverige og prangende. Vælger du anonyme køkkenlamper, der ikke har det store udtryk, kommer de ikke til at påvirke din køkkenindretning.

Vælger du i stedet farverige køkkenlamper, med mere voldsomme udtryk, bliver de med stor sandsynlighed en større del af din køkkenindretning. Farverige og udtryksfulde køkkenlamper kan påvirke stemningen i køkkenet på flere forskellige måder. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt, at du overvejer, hvordan køkkenlamperne kan passe ind i din generelle køkkenindretning.

Køkkenalrummet kræver ekstra belysning

Er du så heldig at have et køkkenalrum, hvor spiseområde og køkken er i samme rum, er det vigtigt, at du husker dette, når du skal vælge køkkenlamper og belysning. Køkkenalrummet kræver netop ofte ekstra belysning. Her er det nemlig både køkkenstationen og spiseområdet, der skal have god belysning.

I køkkenområdet er det som tidligere nævnt vigtigt, at der er skarpt arbejdslys, fordi det er her, der laves mad. I spiseområdet skal der være mere afdæmpet belysning, fordi det er her, man spiser og hygger med familie og venner. Det kan altså være, du skal have mange forskellige køkkenlamper med forskellige lysniveauer!

Bred eller snæver belysning?

Nu ved du, at du skal have indkøbt flere forskellige køkkenlamper for at kunne skabe den rette belysning i dit køkken. Mængden af lamper afhænger ikke kun af indretningstilen og køkkenets størrelse, men også af køkkenlampernes belysning. Der findes mange forskellige køkkenlamper på markedet, som alle er forskellige. Nogle har bred belysning, som dækker et stort areal, mens andre har snæver belysning, som kun dækker få centimeter. Det er op til dig at vurdere, hvad der passer bedst til dit køkken, samt den stemning du forsøger at sætte i rummet.

Store eller små køkkenlamper?

En sidste ting du skal overveje, når du skal købe køkkenlamper, er, hvilken størrelse de skal have. Størrelsen på køkkenlamperne afhænger meget af din indretningstil. Nogle køkkener kan sagtens bære store og voldsomme lamper, mens andre køkkener bliver slugt af de store lamper. Inden du trykker køb på dine køkkenlamper, er det altså vigtigt, at du overvejer, hvilke størrelser køkkenlamperne egentligt skal have for at passe ind. Måske skal de alle være forskellige størrelser! Der er mange muligheder. Lav eventuelt nogle skitser til, hvordan de forskellige lampetyper kunne se ud i dit køkken.

Menu
Top